Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on vahvuuksiin painottuvaa ja tulevaisuuteen suuntautuvaa terapiaa, jossa käyntimääriä voi olla muutamasta kerrasta 20 käyntikertaan. Terapiassa keskitytään vahvistamaan ja tunnistamaan ihmisessä olevia jo toimivia sisäisiä toimintatapoja ja siksi terapia sopiikin erinomaisesti esimerkiksi erilaisiin elämän kriisitilanteisiin ja muihin elämän solmukohtiin. Tärkeää on ihmisen oma halu muutokseen. Terapian yhtenä tavoitteena on ylläpitää toiveikkuutta ja saada aikaan pieniä muutoksia ajattelutavassa. Ratkaisukeskeiset lyhytterapiakäynnit voivat koostua keskustelun lisäksi erilaisista tehtävistä joko terapiakäyntien aikana tai kotona. Lyhytterapiasta voi saada apua monenlaisiin, niin isoihin kuin pieniinkin ongelmatilanteisiin tai oireisiin, jotka haittaavat hyvinvointia, esimerkiksi stressi ja uniongelmat, ahdistusoireet ja hankalien tunteiden säätely, ihmissuhdeongelmat, erosta selviäminen, masennusoireet, vanhemmuuteen liittyviin haastavat tilanteet.
Tarjoan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Terapiatalo Nosteen kautta Rovaniemen ydinkeskustassa tai halutessasi etänä.
Terapia alkaa maksuttomalla n .20minuutin mittaisella tapaamisella tai puhelulla, jonka jälkeen Sinulla on mahdollisuus pohtia, onko tämä palvelu Sinulle. Seuraavalla kerralla teemme terapiasopimuksen ja mietimme, mihin asiaan haluat muutosta. Terapiakäynnit ovat täysin luottamuksellisia, eikä niitä kirjata Kantaan. Laskutus tapahtuu jokaisen käyntikerran jälkeen sähköpostilaskulla.
Joskus perheen arki on kaaosta! Se voi johtua perheenjäsenen uupumisesta, Nepsy-oireilusta tai muusta syystä. Perhetyön tarkoituksena on kotikäyntien yhteydessä miettiä teidän perheelle sopivia, arkea helpottavia toimintatapoja. Käynnit voivat olla vanhemmille tarkoitettuja ohjauksellisia käyntejä, lapsille suunnattuja ohjauksellisia käyntejä esimerkiksi koulunkäynnin helpottamiseksi tai kokoperheen yhteisiä käyntejä, jossa pohditaan perhedynamiikkaa, luodaan arkeen struktuuria ja mietitään keinoja kuormituksen vähentämiseen. Perhetyössä vahvuutenani on erityistä tukea tarvitsevien, esimerkiksi neuropsykiatristen lasten, nuorten sekä heidän vanhempiensa ohjaus.
Perhetyö alkaa perheen yhteydenotolla, jossa sovimme ensimmäisen tapaamisen. Tapaamisen aikana mietitään, mihin perheessä halutaan muutosta ja luodaan sopimus ja suunnitelma tuleville käynneille. Perhetyön käynnit sovitaan 3-5 käynnin sarjoissa, joita perhe voi halutessaan ottaa enemmän. Tyypillisin käynnin pituus on 60 minuuttia, mutta tarvittaessa voimme sopia pidempiäkin käyntejä Käynnit laskutetaan jokaisen käyntikerran jälkeen.
Ammatillinen tukihenkilötyö on suunnattu sosiaalishuollon- tai lastensuojelun asiakkuuden omaaville, alle 18-vuotiaille lapsille. Tukihenkilötyöskentely on tavoitteellista, lapsen tai nuoren kanssa yhdessä tehtävää työtä, jossa tapaamisten aikana voidaan keskittyä esimerkiksi arjen hallintaan, koulunkäyntiin, päihteettömään ja rikoksettomaan elämään tai neuropsykiatristen haasteiden ymmärtämiseen. Ammatillinen tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta säännöllisesti, mutta on myös mukana verkostojen ja sosiaalitoimen kanssa tehtävässä yhteistyössä, tavoitteena kuitenkin koko ajan lapsen etu.
Palveluun hakeudutaan sosiaalitoimen kautta ja se on perheelle maksutonta.
Ohjauksen ja neuvonnan tavoitteena on tukea vanhempien vanhemmuutta sekä miettiä ratkaisukeskeisestä näkökulmasta perheelle toimivia toimintamalleja arjen kuormituksesta selviämiseen. Neuro-kirjon lasten vanhemmille annetaan psykoedukaatiota lapsen erityispiirteestä ja mietitään parhaita mahdollisia ratkaisuja arjen eri tilanteisiin. Ohjaus voi liittyä lapsen koulunkäynnin haasteisiin, toiminnanohjaukseen, vuorokausirytmiin tai muuhun hankalaksi koettuun asiaan. Palveluun voi hakeutua itsemaksavana tai sosiaalitoimen kanssa sovitusti.